Снимка Фейсбук/Алексей НавалниРусия буквално въстана срещу ареста на Алексей Навални. В

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниРусия буквално въстана срещу ареста на Алексей Навални. В
Коментари Харесай

Русия въстана срещу ареста на Навални

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

Русия безусловно въстана против ареста на Алексей Навални. В десетки градове на стараната са планувани митинги в поддръжка на опозиционера, който беше арестуван при идването си от Германия в Русия, съобщи БНР.

Властите предизвестиха, че присъединяване в митингите е нелегално и че ще подхващат всички нужни ограничения за опазването на публичния ред.

В навечерието на митингите някои от поддръжниците на Навални бяха задържани, други – санкционирани, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше наказана на 9 денонощия арест поради апелите ѝ за присъединяване в митингите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на " Фонда за битка с корупцията " Любов Собол беше санкционирана с 250 000 рубли или към 3300 $. Арестувани бяха десетки координатори на районните щабове на Навални, съобщи БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин назова митингите неприемливи и даде обещание полицията да обезпечи нужния ред. Той дефинира като изключително цинични опитите за замесване в протестните акции на малолетни.

Федералната работа за контрол на осведомителните технологии и всеобщите връзки стартира да блокира информацията за митингите в обществените мрежи.

Стигна се до конфликти с полицията. Десетки са задържани. Стотици излязоха на митинг във Владивосток, развявайки лозунги като " Ние сме мощните ", " Путин е измамник ", предаде .

Пресаташето на опозиционера беше наказана на 9 дни арест поради апелите ѝ за присъединяване в митингите. Алексей Навални беше задържан при идването си от Москва. От ареста той съобщи, че няма планове да се самоуби и е в положително психическо здраве.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР